Είμαστε σε ένα τέλος εποχής

0

Category :

Δεν έχουμε πουλήσει την ψυχή μας, η ψυχή μας είναι με την κοινωνία

Μεγάλες και αναγκαίες αλλαγές προέβλεψε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για το 2011, εκτιμώντας ότι έχουμε φτάσει στο ως εδώ και μην παρέκει.

«Είμαστε σε ένα τέλος εποχής. Πράγματα που είχαμε συνηθίσει δεν μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και αναφέρθηκε σε χρονίζοντα προβλήματα του κράτους, όπως η σπατάλη, η διαφθορά, η μη δωρεάν παιδεία, η έλλειψη προοπτικής στους νέους.

«Αυτή είναι η κατάσταση και πρέπει να τη δούμε κατάματα. Η μετάβαση απαιτεί δύσκολες αποφάσεις, πρέπει να ξεβολέψουμε και να ξεβολευτούμε. Και πάνω απ’ όλα απαιτεί ειλικρίνεια, να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να απαντήσουμε τι είδους Ελλάδα θέλουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι το 2011 δεν θα είναι εύκολη χρονιά αλλά διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης. Προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και προανήγγειλε ότι θα εξασφαλισθεί πλήρης εικόνα για τις δαπάνες, με το νέο πληροφοριακό σύστημα που θα εφαρμοστεί στις αρχές του χρόνου.

«Για πρώτη φορά θα δίνουμε λογαριασμό στους πολίτες πού πάνε τα χρήματά τους», σχολίασε.

Είμαστε σε ένα τέλος εποχής«Το 2011 θα είναι μια χρονιά αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας μας», δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου συμπληρώνοντας ότι «έχουμε ακόμα πολλά να αποδείξουμε, είμαστε στην πιο δύσκολη καμπή».

Ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε σε υψηλούς τόνους στην αντιπολίτευση. Απέδωσε πολύ μεγάλες ευθύνες στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καν συμφωνία «πάνω στο σημείο της αφετηρίας, το εφιαλτικό νούμερο για το έλλειμμα και το χρέος, ενώ κάλεσε τα κόμματα της Αριστεράς «να μας εξηγήσουν τι σημαίνει να ταυτίζονται οι προτάσεις τους με εκείνες των κερδοσκόπων».

Αναγνώρισε πάντως ότι οι πολίτες είναι καχύποπτοι κι ότι περιμένουν από την κυβέρνηση να αποδείξει πως οι θυσίες τους δεν πάνε χαμένες και τόνισε:

«Δεν έχουμε πουλήσει την ψυχή μας. Η ψυχή μας βρίσκεται στην κοινωνία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου