Αναγκαίο δεκανίκι το μνημόνιο

0

Category :

Αναγκαίο δεκανίκι το μνημόνιο

Η Παιδεία είναι το κλειδί της ελπίδας

«Το μνημόνιο είναι το δεκανίκι που έχουμε απόλυτη ανάγκη, μέχρι να σταθούμε ξανά στα πόδια μας», δήλωσε από το βήμα της Βουλής η Αννα Διαμαντοπούλου μιλώντας επί του προϋπολογισμού και προειδοποίησε: «Αν πετάγαμε αυτό το δεκανίκι σήμερα, όλοι αντιλαμβανόμαστε τι θα συνέβαινε. Οι μόνοι ίσως που κάνουν ότι δεν το αντιλαμβάνονται είναι ορισμένοι συνάδελφοι της Αριστεράς που φτάνουν μέχρι του σημείου να προτείνουν στα σοβαρά να βγούμε αυτοβούλως από το ευρώ και να επιστρέψουμε στη δραχμή. Δηλαδή, να εθνικοποιήσουμε την κρίση!».

«Καλύτερα να εθνικοποιήσουμε τη σοβαρότητα», συνέχισε η υπουργός Παιδείας, «να αναγνωρίσουμε το μνημόνιο ως αναγκαία αλλά όχι από μόνη της και ικανή συνθήκη για να φτάσουμε στην επόμενη μέρα».

Η επόμενη μέρα πρέπει να είναι μια πραγματικά καινούργια μέρα για την Ελλάδα και τους Ελληνες, δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου και υπογράμμισε: «Κλειδί για να ανοίξουμε την πόρτα αυτής της φωτεινής και ελπιδοφόρας προοπτικής, είναι η Παιδεία. Αλλάζουμε Παιδεία; Αλλάζουμε την Ελλάδα».

Παραδέχθηκε πάντως ότι «ο προϋπολογισμός για την Παιδεία δεν είναι ο προϋπολογισμός που θα θέλαμε» αλλά ταυτόχρονα δήλωσε: «Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε την δημοσιονομική και οικονομική άνθηση για να κάνουμε τις αναγκαίες μεγάλες δομικές αλλαγές.Η ιστορία μας δείχνει πως οι μεγαλύτερες αλλαγές έγιναν σε δύσκολες περιόδους, με τους Δασκάλους να δίνουν αγώνα ψυχής».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου