Ένα μικρό βήμα για λύση του προβλήματος των σκουπιδιών

0

Category :

Ένα μικρό βήμα για λύση του προβλήματος των σκουπιδιών

Το πρώτο ουσιαστικό και ορατό έργο που έχει να κάνει με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Ηλεία είναι έτοιμο, αλλά, δυστυχώς, αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος...

...της οριστικής λύσης που αναμένει ο τόπος εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για τον σταθμό μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών στον Κόροιβο της Γαστούνης, στον χώρο όπου λειτουργούσε ο παλιός σκουπιδότοπος. Το μεσημέρι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του σταθμού η πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας κ. Νίκη Κοκκαλιάρη και ο τεχνικός διευθυντής της εταιρίας Spider που έχει την ευθύνη λειτουργίας του κ. Βασίλης Μπασκάκης. Η κ. Κοκκαλιάρη δήλωσε ότι το έργο έφτασε σε κόστος το ποσό των 400.000€ τονίζοντας ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία πρόσληψης πέντε ατόμων για τη λειτουργία του.

Τόνισε ακόμη ότι το πρόγραμμα ανακύκλωσης εφαρμόζεται με ιδιαίτερη επιτυχία στους δήμους που ήδη υλοποιείται ενώ στόχος του Συνδέσμου είναι να επεκταθεί το πρόγραμμα και στους υπόλοιπους δήμους του νομού καθώς έτσι μειώνεται δραστικά και ο όγκος των στερεών αποβλήτων που μοιραία καταλήγουν στο περιβάλλον, ελλείψει ενδεδειγμένης μεθόδου διαχείρισης.

http://iliatora.gr/news_details.php?id=585

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου