Τι είπε ο Φώτης Κουβέλης στον Πύργο

1

Category :

Τι είπε ο Φώτης Κουβέλης στον Πύργο
Από την επίσκεψη Κουβέλη στον Πύργο. Πάνω, στη συνέντευξη Τύπου, κάτω αριστερά με αστυνομικούς συνδικαλιστές και δεξιά με τον δήμαρχο Πύργου.

Ως αποτέλεσμα των τάσεων που επικρατούν στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς χαρακτήρισε τον πολυκερματισμό της ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο στο δημαρχείο του Πύργου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΗΤ, τόνισε ότι ουδέποτε η Αριστερά στην Ελλάδα ήταν ενιαία ενώ για το «πείραμα» του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου το 1989, συνιδρυτής του οποίου ήταν και ο ίδιος, τόνισε ότι η αλλοίωση και στρέβλωση των χαρακτηριστικών που τότε είχαν προσδιοριστεί ως κυρίαρχα, οδήγησε στην απόσχιση του κομματιού που σήμερα αποτελεί την Δημοκρατική Αριστερά. Σχολιάζοντας άλλο ερώτημα για την αποστασιοποίηση των πολιτών από τα πολιτικά δρώμενα ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα της απαξίωσης του κόσμου προς το πολιτικό σύστημα, κάτι για το οποίο υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί. Εξέφρασε δε την ανάγκη ανασύνθεσης του πολιτικού συστήματος ώστε να είναι περισσότερο ελκυστικό προς την κοινωνία.

Τον Φώτη Κουβέλη συνοδεύει ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης, υποψήφιος περιφερειάρχης και τον πλαισίωναν στο πάνελ ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Λαμπρινός, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ΠύργουΧρήστος Κωνσταντόπουλος και το στέλεχος του κόμματος Βασίλης Μανδαράκης.

«Οι εκλογές δεν είναι δημοψήφισμα…»

Ο κ. Κουβέλης αυτή την ώρα μιλά σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων της Δημοκρατικής Αριστεράς στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου Πύργου. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:

«H Δημοκρατική Αριστερά, αναδεικνύει τον αυτοδιοικητικό και πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών. Κεντρικός μας στόχος είναι η νίκη των ιδεών της ουσιαστικής αποκέντρωσης με αυτοδιοίκηση και η επικράτηση των δυνάμεων που σε τοπικό επίπεδο μπορούν να υπερασπιστούν και να προωθήσουν αυτές τις ιδέες. Οι εκλογές θα στείλουν μηνύματα αλλά δεν μπορεί να μετατραπούν σε ένα είδος δημοψηφίσματος. Στις εκλογές του Νοεμβρίου θέτουμε ως γενικό στόχο την ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων που θα διαχειριστούν με διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο τις τοπικές υποθέσεις και τα οικονομικά – και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στις συνθήκες της δημοσιονομικής κρίσης».

Τέλος ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα λύση δεν είναι η περιστολή των δημόσιων δαπανών και οι περικοπές των μισθών αλλά «η δίκαιη κατανομή βαρών, η αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων της ελληνικής διοίκησης, το νέο αναπτυξιακό πρότυπο με διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, η οικολογική ανασυγκρότηση της οικονομίας».

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς είχε συνάντηση με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας οι οποίοι του έθεσαν αιτήματά τους, καθώς και συνάντηση με τον δήμαρχο ΠύργουΜάκη Παρασκευόπουλο, παρουσία και του αντινομάρχη Αντώνη Καράμπελα.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aναριωτιεμαι κυριε Κουβελη αν τα πιστευετε αυτα που λετε.
Θα σας θεωρουσα ειλικρινή αν ειχατε υποψηφιο δημαρχο της παραταξης σας και να εισθε σιγουρος οτι θα σας τιμουσαν πολοι πολιτες του δημου μας

Δημοσίευση σχολίου