ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΦΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κα ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

0

Category :


- ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ, ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ.

- ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΚΑΘΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ.

Συνάντηση σήμερα Τετάρτη 17-03-10 είχε ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας με την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και στην οποία έθεσε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της περίθαλψης και της υγείας στον Νομό Ηλείας και ιδιαίτερα τα προβλήματα του νοσοκομείου του Πύργου.

Ο Νομάρχης Ηλείας παρουσίασε υπόμνημα στην Υπουργό (που της είχε αποσταλεί από τις11/03/2010 ) , που μεταξύ των άλλων ανέφερε τα εξής :

«Το κορυφαίο νοσηλευτικό ίδρυμα του Νομού μας, το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» οδηγείται σε υπολειτουργία από την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την απόφαση του ιατρικού προσωπικού να προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Οι λόγοι που οδήγησαν τους ιατρούς του Νοσοκομείου Πύργου να απέχουν από τα καθήκοντα τους από την Δευτέρα (15-03-10) είναι :

  • Η μη καταβολή της αμοιβής των εφημεριών των ιατρών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2009 και Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2010.
  • Η μη στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου με το απαραίτητο ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό.
  • Σημειώνουμε ότι έχει παγώσει η διαδικασία ολοκλήρωσης της πρόσληψης (16) ιατρών λόγω της μη ακόμη τοποθέτησης των νέων διοικήσεων των νοσοκομείων και του μη ορισμού ακόμη των μελών των αρμοδίων Συμβουλίων Επιλογής.
  • Λόγω της περικοπής των κονδυλίων για τις εφημερίες των ιατρών έτους 2010 κατά 20% και έτσι δεν καλύπτονται οι εφημερίες μέχρι τέλους του έτους.

Με δεδομένο ότι η πολιτική βούληση του Υπουργείου σας είναι η αναβάθμιση του ΕΣΥ και η παροχή πλήρους παροχής περίθαλψης στους πολίτες και ειδικότερα στους πολίτες ενός πολύπαθου Νομού, σας παρακαλούμε όπως προσωπικά επιληφθείτε των προβλημάτων που έχουν προκύψει και δώσετε τις αναγκαίες λύσεις.

Πεπεισμένοι ότι τα αιτήματα των ιατρών είναι δίκαια και ταυτόχρονα της δικής σας πολιτικής βούλησης να δώσετε λύση, προκαταβολικά σας ευχαριστούμε.»

Η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ευχαρίστησε τον Νομάρχη για την ενημέρωση και του υποσχέθηκε τα εξής :

Ø Εντός της εβδομάδας θα οριστούν οι διοικητές στα Νοσοκομεία Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων.

Ø Αναμένει πρόσκληση από τον Νομάρχη Ηλείας, μετά τον ορισμό των διοικητών, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα αφού αναλάβουν τα καθήκοντα τους, για κάθοδο στην Ηλεία της ιδίας, για πλήρη και αναλυτική εξέταση όλων των θεμάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περίθαλψη και η υγεία στον Νομό.

Μετά τη συνάντηση του ο Νομάρχης Ηλείας δήλωσε τα εξής :

«Είχα μια σημαντική και αποδοτική συνάντηση με την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που εκτός από την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση που της έκανα και την ανακοίνωση ότι μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι τρεις Διοικητές στα Νοσοκομεία της Ηλείας, εξασφάλισα (όπως και αυτή άλλωστε το ήθελε) την κάθοδο της στην Ηλεία για την πλήρη, αναλυτική και σε βάθος εξέταση όλων των προβλημάτων που αφορούν την υγεία και την περίθαλψη στο Νομό μας, καθώς και τη δρομολόγηση των αναγκαίων λύσεων.

Σε αυτή τη σύσκεψη θα τεθούν, άλλωστε είναι και ο λόγος της πρόσκλησης μου προς την Υπουργό, εκτός των θεμάτων των εφημεριών και της στελέχωσης των Νοσοκομείων του Νομού μας, και γενικότερα ζητήματα του συνολικού υγειονομικού χάρτη του Νομού μας. Η ανάγκη συζήτησης για αυτό το θέμα έχει τεθεί από εμένα και στο παρελθόν και το παρόν μας επιτάσσει μακριά βεβαίως από λαϊκισμούς και τοπικισμούς και με κύριο κριτήριο τη διασφάλιση της υγείας και της περίθαλψης όλων των Ηλείων, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Οι Ηλείοι αξίζουν και πρέπει να έχουν καλύτερη, ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη περίθαλψη και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθώ και πάρω όλες τις πρωτοβουλίες.

Άλλωστε αυτός ήταν και ο κύριος λόγος της επίσκεψης μου στην κα Υπουργό.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου